
אנחנו נמצאים בעיצומו של אחד מהמשברים המשמעותיים שתעשיית ההייטק העולמית והמקומית חוותה.
משבר בסדר גודל כזה נובע מאוסף של גורמים כולל העלאת הריבית, עליית מחירי האנרגיה, המלחמה באוקראינה, הקורונה, תחרות שגוברת, הערכות שווי גבוהות מדי ועוד.
אנו מעודדים את הצוות שלנו ללמידה שוטפת, לשיפור הכישורים ולצמיחה אישית. למדנו שצוות טוב סובב סביב תקשורת והיכולת להביא את עצמך לידי ביטוי, ולכן אנו תמיד מציעים לצוות שלנו את ההזדמנות לחלוק את הידע שלהם. זו משימה בהתהוות, אבל אנחנו עושים אותה יחד, ונהנים מהדרך.תהנו, וברוכים הבאים לחצר האחורית שלנו.
אנחנו נמצאים בעיצומו של אחד מהמשברים המשמעותיים שתעשיית ההייטק העולמית והמקומית חוותה.
משבר בסדר גודל כזה נובע מאוסף של גורמים כולל העלאת הריבית, עליית מחירי האנרגיה, המלחמה באוקראינה, הקורונה, תחרות שגוברת, הערכות שווי גבוהות מדי ועוד.
זוהי בתקופה מורכבת של ענף הייטק העולמי, לצד מורכבות בחברה הישראלית. אכן תקופה שבה הגלים מתחזקים.
בעקבות וובינר משותף שערכנו עם לינקדאין הגלובלית הכנו לכם כתבה ובה תמצאו תובנות, מגמות וטרנדים בעולם הגיוס הטכנולוגי ב- 2023 שיוכל לעזור לכם להתכונן ולתכנן בצורה טובה יותר את הרבעון הבא ואת שנת 2023 שכבר כעת ניתן להגדיר אותה "בהפרעה".
האם העובדים מנסים לעבוד פחות על חשבון המעסיק או שהיזמים והמנכ"לים מתלוננים על ירידה בתפוקה הזויים?
לקוחות iTalent מדברים על אתגרי גיוס וההתמודדות בשנת 2022 – Bosch israel
פינה בה נראיין מנהלים וא.נשי HR מהתעשייה, בכדי שנוכל ללמוד על אתגרי הגיוס הרלוונטים בחברות בתקופה זו וכן להכיר את תהליך הגיוס הייחודי שלנו . והפעם אנחנו עם אורנה שובה, מחברת Bosch.
תכירו את Lihi Prager, Global Talent Acquisition Partner המוכשרת מחברת Walnut
פינה חדשה בה נראיין מנהלים וא.נשי HR מהתעשייה, בכדי שנוכל ללמוד על אתגרי הגיוס הרלוונטים בחברות בתקופה זו וכן להכיר את תהליך הגיוס הייחודי שלנו . והפעם אנחנו עם גנית דקל, מחברת Trullion.
כאנשי HR, מה אתם עושים כשמועמד קיבל הצעה והוא מתעכב בתשובתו? מה עמדתכם לגבי שילוב מועמדים מבוגרים בעולם ההייטק?
גיל הויזמן, יועץ אסטרטגי ומאמן לבכירים, נתקל בלא מעט אתגרים וסימני שאלה שחולקים אנשי HR, בייחוד בגיוס טכנולוגי – והוא מציע פרספקטיבה אחרת שאפשר להציע לכל אחד מהם.
חווית מועמד זו ה"חווית לקוח" החדשה. ובכן, היא לא בדיוק מחליפה חווית לקוח, אבל היא תופסת חלק גדל בתודעתם של מגייסים ובעלי עסקים בכל מקום – ומסיבה טובה: יצירת חווית מועמד חיובית זו דרך מעולה לשמר ולהפיץ את המוניטין שלכם כחברה, ולהגדיל את הסיכויים שלכם להנחית אצלכם את הכישרון הגדול ביותר בתחום.
גליה בכר הייתה אשת HR במשך שנים רבות, אבל תמיד הייתה לה פרספקטיבה עסקית ייחודית. לאורך השנים שלה בתפקידי HR היא הבינה שהיא מנהלת מאות עובדים, והמון מידע מצטבר באקסלים, באופן שלא מאפשר לה להפיק ממנו את הפוטנציאל העצום שטמון בו.
ניהולם של אנשים אחרים הוא אחד מהמרכיבים הכי מתוחכמים ומאתגרים בניהול העסק. כמו שכל בעל תפקיד ניהולי יאמר לכם, החלק הטכני בתפקידים הללו קל עשרות מונים מאשר המרכיב האנושי. קל הרבה יותר לרכוש ידע ומיומנויות טכנולוגיות, כאשר אתם נשענים על נקודות החוזק שלכם ומנסים להסתדר עם נקודות החולשה שלכם, מאשר לזהות את אותן הנקודות באנשים אחרים ולהדריך אותם לקראת מטרה משותפת.
אם אתם אנשי HR המתמחים באיתור מועמדים על בסיס התאמה אישית, יכול להיות שלא משתמשים בכם בצורה האופטימלית ביותר.
יותר ויותר חברות מודעות כיום לקשת האספקטים הנרחבת הכרוכה בתהליך הגיוס. גם אם הן לא יעשו זאת בצורה אסטרטגית כמו שאיש מקצוע היה עושה, הן יודעות שהם צריכות למנף מדיה חברתית כדי להרחיב את התפוצה שלהן, למשל. למשל, הפוטנציאל של רשתות חברתיות בהרחבת התפוצה של משרה מסוימת הוא כלי שרבים מודעים אליו, אבל עדיין לא כולם מיישמים. אלא שלצד כל אלו, ישנו גורם אחד משמעותי שרבים עדיין מפספסים: החשיבות של הצגת המשרות שלכם באופן שנשמע אטרקטיבי למועמדים הפוטנציאליים.
המחויבות שלנו היא להביא את הארגונים והצוותים שעובדים איתנו למקום טוב יותר – יותר גמישים לשינויים, יותר מעורבים ועם קשת נרחבת יותר של כלים, שתאפשר להם ליצור עתיד טוב יותר.